Profielfoto

De juiste profielfoto

Profielfotograaf Amsterdam poppetjeOp sites zoals bijvoorbeeld LinkedIn wilt u natuurlijk een goede indruk maken. Een goede profielfoto die de juiste uitstraling heeft is daarbij erg van belang. Met een mooie profielfoto laat u zien wat u waard bent!

Een vakantiefoto of selfie geeft meestal niet de professional weer die u bent. U volgt workshops, laat visitekaartjes maken maar een up-to-date profielfoto wordt vaak vergeten. Niets is zo vervelend als die leuke baan niet krijgen, of die leuke klant mislopen omdat uw profielfoto niet uitstraalt dat u een pro bent. U wilt graag een foto zoals u bent en waarin uw persoonlijke karakter goed naar voren komt.

Wij van Fotograaf Tessa Witvoet zijn al jaar en dag professionele fotografen en zeker specialist op het gebied van profielfoto’s. Wij onderscheiden ons door ons “vrouwelijk oog” voor detail. Doordat onze studio in Amsterdam gevestigd is komen veel mensen bij ons binnen voor een nieuwe profielfoto. Want net als het af en toe updaten van de tekst op uw profiel, heeft u ook zo nu en dan nieuwe foto’s nodig. Een zomerse foto in de winter (of vice versa) komt natuurlijk niet up to date over.

Hoe werkt het

U staat tenslotte niet iedere dag voor de camera maar u wilt wel natuurlijk en als uzelf overkomen. Wij vinden het dan ook belangrijk dat u zich op uw gemak voelt. Daarom ontvangt u na het maken van een afspraak voor de fotoshoot wat tips zoals welke kleding u het beste kunt dragen en of u bijvoorbeeld lachend op de foto moet of niet.

Wij nemen rustig met u door hoe u wilt overkomen en wat u wil uitstralen. Vervolgens gaan we de studio in om te shooten in verschillende poses en met diverse achtergronden. Na de fotoshoot worden de foto’s optimaal nabewerkt en zoeken we samen de geschikte foto’s uit. En daarbij kunnen wij u van adviezen voorzien. 

profielfotograaf_amsterdam_de_juiste_foto

Social media

Tegenwoordig zoekt bijna iedereen eerst op internet naar een bedrijf of de persoon erachter. Zo krijgt men direct een eerste indruk en die gaat meestal gepaard met het bekijken van de profielfoto.

Het is daarom zeer belangrijk wat u wilt laten zien en uitstralen. De foto straalt bijvoorbeeld betrouwbaarheid en/of professionaliteit uit. Of misschien wil u zich profileren met een creatieve foto. Alles is mogelijk zolang u maar bij uzelf blijft en u zich niet anders voordoet dan dat u bent.  

Heeft u op social media nog een vakantiefoto opstaan of een gedateerde foto staan, dan komt u wellicht anders over dan wat er in uw profielomschrijving geschreven staat. Een passende foto bij uw profiel is daarom van groot belang.

Toe aan een carrièreswitch?

De meeste werkgevers willen heel graag een nette foto bij de toegestuurde CV zien. Ook hiervoor geldt dat de eerste indruk de beste is. Deze kunt u niet overdoen, u bent dus uw eigen visitekaartje.  Zorg daarom voor een uptodate foto die niet ouder is dan 2 jaar. 

Daarnaast is uiteraard de tekst in uw CV ook erg belangrijk. Door middel van een goede tekst met de juiste woorden en een goede foto komt er gevoel bij het lezen en bekijken van uw CV. Kortom foto en tekst versterken elkaar. 

Wist u trouwens dat wij u ook kunnen helpen bij uw CV te upgraden? Kijk naar onze pakketaanbiedingen en maak snel een afspraak. 

LinkedIn header

Of u nu op zoek bent naar een nieuwe baan of verbreding van uw netwerk, op LinkedIn ziet men uw naam en foto als eerste; dit is uw visitekaartje! Wij kunnen zorgen voor een doeltreffende foto waarmee u de juiste indruk achterlaat. Maar niet alleen de foto is een belangrijke eyecatcher. Ook de header van uw LinkedIn pagina trekt veel aandacht. We leven nu in een maatschappij die “plaatjes leest”. Daarom kunnen wij ook een grafisch ontwerp maken voor uw header, zodat het plaatje compleet is. Bekijk onze voorbeelden en klik op het handje
profielfotograaf_amsterdam_linkedin_voorbeelden_kijken
Uiteraard gaat hier een gesprek aan vooraf zodat wij precies weten wat u wilt uitstralen en wij een passend ontwerp voor u kunnen maken. 

Uitstraling van uw bedrijf

team scholten makelaars profielfotograafOok voor uw bedrijf is het goed om uw medewerkers en uzelf de juiste uitstraling te geven op internet. Want ook u als bedrijf kunt de eerste indruk niet over doen naar uw klant. Dit betekent dat u een goede site, de juiste teksten en een goede foto’s nodig bent. 

Zo geeft u met betrouwbare profielfoto’s weer waar u voor staat en stelt u uw medewerkers voor. Ook kunt u denken aan het toevoegen van een foto van uw medewerker in de voetnoot van de e-mail om de mail nog persoonlijker te maken.

Wellicht is het leuk een teamfoto van de afdeling of het hele bedrijf te tonen op uw site. Deze zet ook de sfeer neer van uw bedrijf. Wilt u meer informatie over bedrijfsportretten? Bekijk dan onze pagina over bedrijfsportretten.

Natuurlijk kunnen wij u ook helpen met productfotografie, bedrijfsfotografie maar ook met filmopnames. Neem contact op met ons op voor meer informatie.


www.profielfotograaf-amsterdam.nl
is onderdeel van ASA Foto & Film | Fotograaf Tessa WitvoetOp al onze offertes en overeenkomsten zijn onze Algemene Voorwaarden versie april 2018 van toepassing welke via deze link als pdf kunnen worden gedownload.